Lovazás, pörgés ..

2009.09.13. 15:52

A mai reggel ismét 9re volt jelenésem a lovastanyán. Jött Alíz az apró kislány lovagolni.
Késve értem ki, de nem csüggedtek, addig teleetették az apukájával Csillagot és Gusztit almával. :) A leányzó alig várta, hogy nekikezdjünk a napnak, első kérdésemre, hogy:
"Na akkor kihozzuk Csillagot?"
Határozott mosollyal bólogatott, majd lendülettel megindult a szerszámokhoz. Bementünk, és alig hogy Csillagra bigyesztettem a kötőféket, Alíz már vezette is ki a karámból. Nemsemmi... :) Namost hozzá kell tennem, hogy kb. a ló könyökéig ér (tudjuk hol a ló könyöke ugye?! :D ).
A körkarámban dolgoztunk egy kicsit, aztán köröztünk a tanya nagy füves területén, végigjártunk zeg-zugot, ő is jobban élvezi, mert nagy a szabadságérzet, és a lónak is jobb mint körbekörbe járkálni. Ismét segített mindenben amiben csak tudott méretéhez képest. A ló körüli teendőket is nagyon tudja már. Találtunk egy galambtollat, amit Csillag sörényébe kötöttem Alíz utasítására. :) Igazán csinos indián ló lett. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csillag egészen szépen formásodik, azt hiszem jót tesznek neki a terepek. Egyetlen nagy bajom van. Rettenetesen repedeznek a körmei, és nem nagyon tudom mit kezdjek vele. Kenegetem neki mindenféle vitaminos cuccal, meg próbálom puhítani, de valahogy mégis mindig nagyon hamar berepedezik neki. Hajjajj ... Plusz a téli takarmány még nincs megoldva, szénahiányban szenvedünk jelenleg. Nagyon nem örülök ennek, de az igéretet megkaptuk, hogy 2 hét múlva lesz. Kivárom, de utána vagy sikerül kihisztizni, vagy vinnem kell a lovat. Csak tudnám hova?  :-/

Van a tanyán 2 kis aprólék kutyus. Nekik keresek gazdit jelenleg, szóval ha megtetszik valakinek, jelezzetek! Édesek, szívem szerint hazahoznám őket, de sajnos még mindig panellakó vagyok. :(  Szóval ők meg én:

Ma ha minden igaz végre tudok beszélgetni hosszabban a Párommal. Az utóbbi két napban ez nem sikerült, a kazak net nem igazán akart működni. Telefonon ugyan tudtunk beszélni, de háth a vonal sem a legjobb. Remélem, hogy majd ma összejön, mert már nagyon hiányzik. De a lényeg... kedden végre hazaérkezik. :))))

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása